12 Mayıs 2021 Çarşamba

Çalıştayımızın Temel İlkeleri

 

Çalıştayımızın temel ilkeleri

 

1.       Çalıştayımız laik ve demokratik bir çalıştaydır. Azerbaycan Türkleri arasında, din, mezhep, siyasi parti vs ayrımı yapmaz. Her dinden, mezhepten, siyasi görüşten insanlarımız çalıştayımıza katılabilir. Türkiye sınırları içinde yaşayan, Türkiye'de doğmuş, Avrupa ve diğer ülkelerde yaşayan, son 200 yılda Türkiye'ye göç etmiş, Azerbaycan Türklerinin çalıştayıdır.

2.       Çalıştayımız, sivil toplum teşkilatlarının (Vatandaş Cemiyyetlerinin) yarattığı bir çalıştaydır. Her hangi bir resmi kurum yada kuruluşun emri, inisiyatifi ve yönlendirmesiyle yapılmamaktadır.

3.       Çalıştayımıza Türkiye'de faaliyet yürüten Kültür Derneklerimizin yöneticileri, siyasetçilerimiz, bilim adamlarımız, sanatçılarımız, kanaat önderlerimiz, iş adamlarımız, hekimlerimiz, avukatlarımız ... katılacaktır.

4.       Çalıştayımız Azerbaycan denilen coğrafyayı bir bütün olarak kabul eder.

5.       Çalıştayımızda alınan kararlar, demokratik bir şekilde alınır.

6.       Çalıştayımızın bir amacı, derneklerimiz ve insanlarımız arasında birlik ve dayanışmayı güçlendirmek, mümkün ise bir örgütlenme ile birliğini sağlamaktır.

Çalıştayımızın amaçlarından birisi, İş adamlarımız, Bilim adamlarımız, Sanatçılarımız, Esnafımız ve benzeri alanlarda faaliyet gösteren insanlarımız arasında mesleki, ilgi alanı birlikteliklerini sağlamaktır.

7.        Çalıştayımızın en önemli amaçlarından birisi, Azerbaycan Respublikası ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve daha da güçlenmesi için çalışır, kararlar alır.

9.       Çalıştayımızın sonuç bildirileri, demokratik bir şekilde çoğunluk kararıyla hazırlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türkiye'de Yaşayan Azerbaycan Türkleri, Birlik ve Dayanışma Çalıştayı, SONUÇ BİLDİRİSİ

TÜRKİYE’DE YAŞAYAN AZERBAYCAN TÜRKLERİ BİRLİK VE DAYANIŞMA ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ 15-16 MAYIS 2021 / TÜRKİYE   Bizler; son iki y...